Caută
Close this search box.

Astăzi se votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, contra Cabinetului Cîţu

Birourile Permanente

Prima moțiune de cenzură depusă de PSD, împotriva Guvernului codus de Florin Cîțu, va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului.

Marcel Ciolacu afirmă că social-democraților le-ar mai lipsi 20 de voturi, de la parlamentarii actualei coaliții, pentru ca moţiunea să fie adoptată, iar Guvernul demis.

„PSD va fi prezent în integralitate mâine (marţi – n.r.) la moţiunea de cenzură. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă şi era sub tratament, dar vine la această moţiune.

Am înţeles că tot grupul AUR este prezent. Am discutat cu ei, nu avem un proiect politic, au anunţat public că vor vota moţiunea. Parlamentarii neafiliaţi au anunţat, presupun că vor fi voturi şi din grupul minorităţilor. Ar trebui 20 de voturi să vină şi din actualul arc guvernamental ca moţiunea să treacă”, a spus Ciolacu la TVR, conform Agerpres.

Ciolacu mai susține că faptul că parlamentarii USR PLUS vor fi ţinuţi în bănci şi nu vor vota „este un instrument de şantaj de la Cîţu şi de negociere”: „Vom afla peste 2-3 zile ce au negociat azi. Când vedeţi vreo numire făcută. (…) Eu, dacă aş fi în locul lui Orban, aş face un act de patriotism şi aş îndemna colegii să voteze această moţiune”.

Dezbaterile și votul la moțiunea de cenzură vor avea loc marți, de la ora 14.00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat luni că niciun parlamentar PNL nu va vota moţiunea de cenzură a PSD împotriva Executivului şi a subliniat că în interiorul coaliţiei a fost luată decizia ca aleşii puterii să participe la dezbateri, însă să nu voteze moţiunea.

„Am încredere în parlamentarii USR că nu vor vota moţiunea de cenzură”, a adăugat liderul liberalilor, după ce Dan Barna a afirmat luni că USR PLUS va participa la vot şi va vota împotriva moţiunii de cenzură.

Ulterior, liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a afirmat, pentru News.ro, că grupurile parlamentare ale USR PLUS vor participa la dezbaterea de marţi din plenul reunit a moţiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului, însă, la fel ca partenerii de coaliţie, nu vor vota moţiunea de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri