O româncă şi o argentiniană s-au calificat în semifinalele probei de dublu feminin de la WTA Roland Garros, după un meci dramatic, de două ore şi 10 minute.

Perechea româno-argentiniană Irina Begu/Nadia Podoroska s-a calificat în semifinalele probei feminine de dublu, din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, după ce au câştigat cu 6-3, 4-6, 6-2, în faţa cuplului Petra Martic (Croaţia)/Shelby Rogers (SUA).

Pentru Irina Begu, este a doua semifinală de Mare Şlem la dublu, după cea reuşită în anul 2018, la Australian Open, alături de Monica Niculescu.

Primul set a fost echilibrat până la 3-3, după care Begu şi Podoroska au reuşit trei ghemuri consecutive şi au câştigat cu 6-3. În actul secund, echilibrul a durat şi mai mult, dar Martic şi Rogers au înclinat balanţa, în ghemul zece (6-4), conform Agerpres.

În decisiv, perechea croato-americană a început cu ghem câştigat pe serviciu, dar apoi Begu şi Podoroska au luat cinci ghemuri la rând şi au încheiat cu 6-2. Begu şi Podoroska au fost mai bune la ambele servicii şi au avut şi procentaj mai bun la mingile de break frutificate.

Perechea româno-argentiniană şi-a asigurat un cec de 84.749 de euro şi 780 de puncte WTA la dublu.

În penultimul act, Begu şi Podoroska vor înfrunta perechea compusă din americanca Bethany Mattek-Sands şi poloneza Iga Swiatek, care au trecut în sferturi cu 6-3, 6-2 de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Andreja Klepac (Slovenia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here