Caută
Close this search box.

Berceanu, Garda de Mediu: În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, susţine modificarea legislaţiei în sensul înăspririi pedepselor pentru cei care comit infracţiuni de mediu, el arătând că aproape zilnic se constată că administraţii locale îngroapă deşeuri pe care le acoperă cu pământ. „Ce înseamnă această lege? Înseamnă că prin amenzi şi pedepsirea cu închisoarea reduci intenţia făptaşului de a face aceste lucruri”, afirmă Berceanu.

„În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri. Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine, sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”, a declarat comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.
El a arătat că legislaţia are în primul rând rol preventiv, subliniind importata implicării civice atunci când se constată infracţiuni de mediu.
„O legislaţie puternică în primul rând are rol de prevenţie şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei ai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a adăugat oficialul Gărzii de Mediu.
Octavian Berceanu susţine că în ultima perioadă situaţia privind arderile ilegale s-a îmbunătăţit „considerabil, măsurabil chiar” în Bucureşti, însă subliniază că în ţară încă mai există zone în care după lăsarea nopţii se ard ilegal deşeuri.
„Ce înseamnă această lege? Înseamnă că prin amenzi şi pedepsirea cu închisoarea reduci intenţia făptaşului de a face aceste lucruri. Mă refer aici chiar şi la incendiere pentru că noi vom avea specificat special incendierea deşeurilor”, a adăugat comisarul de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri