Caută
Close this search box.

Blocat de Parlament, Florin Cîţu vrea să facă reformă prin OUG

cîţu

Premierul Florin Cîțu s-a arătat deranjat că mai multe proiecte de reformă pregătite și trecute de Guvern au rămas blocate în Parlament. Liberalul a afirmat că se vede nevoit să treacă aceste reforme prin ordonanță de urgență, căci altă soluție nu există.

„Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern și în Parlament s-au blocat. Încă nu se explică. Eu vreau să fac reformă, am pornit cu acest avânt de reformă.

De exemplu, legea privind desființarea SIIJ a trecut de Guvern, e blocată în Parlament, abrogarea legii PSD, care interzicea invesițiile străine în companiile cu capital românesc, a trecut de Guvern, e blocată în Parlament, cu alocațiile la fel.

Sunt lucruri care trebuie rezolvate, că ne-am asumat reforma cu toții. Nu se poate Guvernul să ia niște decizii, să vină în fața românilor și apoi să rămână prin Parlament, pe acolo.

Am ridicat această problemă în coaliție de fiecare dată, vedem cum merg lucrurile, dar arată clar că Guvernul are un apetit mai puternic pentru reformă, ceea ce înseamnă că de acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Eu voiam să facem reformă prin Parlament”, a declarat Florin Cîțu, la TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri