Caută
Close this search box.

Carnea de porc s-ar putea scumpi

Unul dintre alimentele preferate ale romțnilor, s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare. Avertismentul vine de la fermieri, care reclamă că prețurile au crescut în toată Europa din cauza scumpirii furajelor și a comenzilor mai mari din partea Chinei.

Prețul cărnii de porc e aproape neschimbat de la începutul anului. Cel puțin așa arată statisticile oficiale. Dar ar putea crește în lunile următoare din cauza importurilor mai scumpe, avertizează reprezentanții asociațiilor de fermieri. Mai ales că aproape 70% din carnea de porc pe care o consumăm e adusă din străinătate.

Fermele românești au pierdut sute de mii de exemplare din cauza pestei porcine africane și abia mai asigură aproape o treime din necesarul de carne, transmite TVR.

O eventuală scumpire a cărnii de porc în România ar putea avea un efect în lanț, spun reprezentanții industriei alimentare.

Pentru moment, în România prețul carcasei de porc este cu 10-15 la sută sub media europeană, conform datelor oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri