Caută
Close this search box.

Cătălin Drulă: Am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu – Piteşti

Autorităţile au emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, tronsonul de 30 de kilometri cuprins între Curtea de Argeş şi Piteşti, a scris joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Tocmai ce am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km.
Constructorul a început mobilizarea şi va demara lucrările în perioada următoare„, a anunţat ministrul de resort.

Proiectul este unul amplu, care valorează 1,7 miliarde de lei şi cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov, 2 spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului şi 2 centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European.

Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeaşi firmă a realizat şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş – Turda, între Unirea şi Turda, finalizat în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri