Caută
Close this search box.

Cazurile de Covid au explodat la Moscova, probabil cu noi tulpini

rusia

Capitala rusă suspectează apariţia unor ”noi variante” ale coronavirusului, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pentru a explica agravarea bruscă a epidemiei în oraş, unde campania de vaccinare a fost lentă de luni de zile, relatează AFP.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive şi cu răspândire mai rapidă”, a apreciat Serghei Sobianin, în cursul unei reuniuni prin videoconferinţă cu responsabili guvernamentali responsabili cu lupta împotriva Covid.

”Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Sobianin a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaţilor din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, adică două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinaţi până pe 15 august. Săptămâna din 15 iunie a fost, de asemenea, decretată liberă în încercarea de a opri epidemia.

De aproape un an, aparatul de stat şi mass-media publice evidenţiază buna gestionare a crizei sanitare şi eficienţa Sputnik V, un vaccin dezvoltat de Rusia şi disponibil de mai bine de şase luni.

Ruşii, însă, nu au mers să se vaccineze, în pofida apelurilor repetate ale puterii, în frunte cu Vladimir Putin, sătui de propaganda rusă.

El a menţionat că în capitală cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la ”3.000 la 7.000 şi mâine (vineri), potrivit datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri