Caută
Close this search box.

CFR Cluj şi-a aflat adversarul în Champions League, primul tur preliminar

cfr cluj

Campioana României și-a aflat adversara din primul tur preliminar al Champions League. Clujenii n-au nimerit nici cu cel mai greu adversar, HJK Helsinki, dar nici cu amatorii de la Connah’s Quay Nomads, campionii galezi, care sunt barmani sau agenți de vânzări, când nu joacă fotbal.

CFR va disputa primul meci acasă cu Borac Banja Luka, campioana surprinzătoare din Bosnia. O echipă mult mai titrată are acelaşi club, în handbalul mascuin, care în anii 70 ai secolului trecut juca în cupele europene, cu un lot foarte valoros.

FK Borac Banja Luka este una dintre cele mai cunoscute echipe din Bosnia. Cu o istorie de aproape un secol, clubul a fost de succes și în fosta Yugoslavie, când a cucerit o cupă (1988). Titlul obținut în sezonul trecut a fost însă o surpriză.

Borac Banja Luka a luat campionatul cu un antrenor de 37 de ani, Marko Maksimovic, după ce a terminat la două puncte distanță de FK Sarajevo, marea favorită a campionatului din Bosnia. A fost abia al doilea titlu în Bosnia pentru adversara CFR-ului, primul fiind obținut în urmă cu 10 ani, explică Pro Sport.

Cel mai bun jucător al echipei este un fost mijlocaș de la CFR. Stojan Vranjes, fost și la Pandurii, este campion cu CFR în anul 2012, când a evoluat în 14 partide. Are 34 de ani, dar a fost golgeterul lui FK Borac Banja Luka, cu 15 goluri marcate în precendetul sezon.

O echipă cu 17 jucători sub 25 de ani, campioana din Bosnia are un singur fotbalist în naționala lui Dzeko și Pjanic: mijlocașul Ziljkic a fost convocat la ultimele două partide.

Borac Banja Luka a jucat în preliminariile Europa League, în sezonul trecut, unde a eliminat o echipă din Muntenegru în primul tur preliminar, Sutjeska (1-0) și a fost scoasă din competiție în turul secund, de către portughezii de la Rio Ave.

Echipa care va fi eliminată în dubla CFR – FK Borac Banja Luka va continua copetițiile europene în Conference League. Mâine, campioana României își va afla și posibilul adversar din turul secund preliminar al Champions League, unde va fi tot cap de serie.

Baja Luka este capitala fostei republici separatiste Srpska, din Bosnia şi Heţegovina, dominată şi în prezent de sârbii creştin-ortodocşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri