Caută
Close this search box.

China, lovitură uriașă pe plan mondial, cea mai mare din ultimii 10 ani

Drumul Mătăsii începe din această regiune. Acum aici a fost descoperit un imens zăcământ de hidrocarburi. China a descoperit un nou zăcământ de petrol și gaze, de aproape 1 miliard de tone, în bazinul Tarim, în regiunea autonomă Xinjiang Uygur din nord-vestul țării. Este vorba de cea mai mare descoperire de acest gen din ultimii 10 ani a gigantului energetic chinez China National Petroleum Corporation (CNPC).

Acest câmp este situat în zona Fuman Oilfield, un bloc principal pentru producția de țiței din Tarim Oilfield. Directorul general al companiei Tarim Oilfield Co, din cadrul CNPC, a precizat că resursele de petrol s-au găsit după ce 56 de puțuri au forat în Fuman Oilfield. „A fost cea mai mare descoperire a explorării petrolului în bazinul Tarim din ultimul deceniu”, a declarat Yang Xuewen.

Marea avere a Chinei
Cu zona sa majoră de producție de petrol aflată la aproximativ 8.000 de metri sub Pământ, Fuman Oilfield rămâne una dintre cele mai dificile zone de explorare din lume. Dar Tarim Oilfield a reușit să îmbunătățească rata de succes a explorării noilor sonde, de la 75% la peste 95%.

Întins pe o suprafață de 330.000 de km pătrați, deșertul Taklamakan este al doilea cel mai mare deșert mobil din lume. Conform celei mai recente evaluări a resurselor, cantitatea totală de resurse de petrol și gaze de aici ar fi de peste 16,1 miliarde de tone. Asta îl face cea mai mare zonă cu petrol și gaze din China.

În prezent, peste 100 de câmpuri de petrol și gaze au fost descoperite în deșert, cu aproximativ 1,4 miliarde de tone de rezerve de petrol și gaze. Peste 181 de milioane de tone de petrol și gaze au fost extrase în Tarim Oilfield, echivalente cu producția totală de țiței a Chinei în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri