Caută
Close this search box.

Conservatorii lui Merkel, victorie clară în faţa extremei drepte într-un land unde aceasta era dominantă

Conservatorii Angelei Merkel au obţinut duminică o victorie clară în faţa extremei drepte în scrutinul din landul Saxonia-Anhalt, o regiune din fosta RDG, ceea ce constituie o mare ușurare, în condițiile în care scrutinul era privit ca un ultim test electoral înainte de legislativele din septembrie, care vor marca pentru Angela Merkel sfârşitul celor 16 ani petrecuți în fruntea ţării.

Sondajele efectuate la ieșirea de la urne arată că Uniunea Creştin-Democrată (CDU) este creditată cu 35-36 la sută din voturi, în faţa formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania, creditată cu până la 23,5% la sută din voturi.

„Este un rezultat senzaţional”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, care a atribuit succesul în primul rând şefului guvernului local, Reiner Haseloff, potrivit Digi24. „Sunt încântat, oamenii au votat împotriva AfD (…) ne-am luptat uniţi, este şi un mesaj către Berlin”, a spus el.

Această victorie este o veste foarte bună pentru Armin Laschet, liderul prea puțin popular al CDU, care aspiră să-i succeadă în funcție Angelei Merkel la alegerile legislative din 26 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri