Caută
Close this search box.

Container cu 18 tone de deşeuri aduse din Belgia de o firmă ialomiţeană, depistat de Garda de Coastă

Un container încărcat cu aproximativ 18 tone de deşeuri (piese auto uzate), aduse din Belgia pentru o firmă din judeţul Ialomiţa, a fost depistat în Portul Constanţa Sud – Agigea, fiind luată măsura nepermiterii efectuării importului, a informat marţi Garda de Coastă.

În data de 7 iunie, în urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate, de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanta şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au descoperit un container, sosit din Belgia, pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomiţa care efectua activităţi de import în România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Echipa de control a constatat că marfa din container nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală – piese auto cu grad de uzură de 20%.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au dispus nepermiterea importului pe teritoriul României deoarece mărfurile sunt deşeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis, potrivit TVR.

Acestea nu pot fi puse în libera circulaţie şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii lor.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale, bunurile urmând să fie returnate expeditorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri