Caută
Close this search box.

Cozi de mașini în Vama Kulata: Timp de așteptare de peste 4 ore la intrarea în Grecia

Vama Kulata - Promachonas

La punctele de trecere între Bulgaria și Republica Elenă sunt cozi de mașini pe mulți kilometri, iar timpul de așteptare este de cel puțin 4-5 ore.

Un motiv ar fi dezinteresul sau lipsa de informare a turiștilor pentru că nu puțini ajung la graniță fără să aibă documentele necesare impuse de pandemia de coronavirus.

Coada de mașini se întinde pe mai mulți kilometri și familii întregi așteaptă în soare să-și continue drumul, și așa lung, până la plajele însorite.

Oricine vrea să intre în Grecia trebuie să aibă dovada vaccinării, a unui test negativ sau că a trecut prin boală și să completeze cu cel mult 24 de ore înainte formularul PLF petru localizarea pasagerilor. Condiții obligatorii, dar ignorate de unii, potrivit TVR.

Bulgarii, poate deja obișnuiți cu această situație care s-a repetat și anul trecut, s-au pregătit de acasă pentru aventura de a trece granița.

Potrivit jurnaliștilor bulgari, verificarea tuturor documentelor se face destul de anevoios iar testele rapide antigen durează aproximativ 5 minute de persoană pentru cei care nu au unul valid. In plus, autoritățile elene pot alege să testeze aleatoriu pe oricine vrea să intre în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri