Îngrijorare în regiunea spaniolă Catalonia, după creșterea alarmantă a numărului de infectări. Este a patra zi consecutivă când sunt raportate peste o mie de cazuri noi de îmbolnăvire, cele mai multe fiind diagnosticate în Barcelona.

Aproape un sfert din noile cazuri diagnosticate la nivel național sunt din Catalonia. Cele mai multe infectări sunt în rândul tinerilor care încă nu s-au vaccinat și transmit boala cu ușurință.

Îngrijorarea crește mai ales că, din această săptămână, s-au redeschis cluburile și pub-urile până la 3 dimineața. Și, în pofida faptului că ringul de dans nu este permis decât în aer liber, tinerii se distrează fără a ține cont de restricții, potrivit TVR,

Numărul infectărilor în rândul tinerilor a crescut de câteva ori. În fiecare sfârșit de săptămână, mii de petrecăreți sunt evacuați de poliție de pe plajele din Barcelona.

Pentru a se evita astfel de aglomerații, autoritățile din Valencia vor închide toate plajele din regiune în această noapte.

În mod normal, peste o sută de mii de persoane participau la focurile de artificii în noaptea de San Juan. Anul acesta însă, 3000 de polițiști se vor asigura că nimeni nu intră pe plajă, iar amenda pentru cei care nu respectă restricțiile este de 600 de euro.

În Spania, 30 la sută din populație a fost imunizată complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here