Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu: Nu se pune problema unui război direct între marile puteri

cristian diaconescu

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit despre episodul din Marea Neagră, unde Rusia susține că ar fi tras o serie de focuri de avertisment, către un distrugător britanic, poziție negată de partea britanică.

„Este exact tipul de incident de care se teme o lume întreagă”, a declarat fostul ministru de Externe, la B1 TV, unde a explicat că în zilele noastre nu se poate pune problema unui război direct între marile puteri, însă un incident de acest gen poate provoca o spirală a escaladării.

Întrebat ce să înțelegem, având în vedere că incidentul din Marea Neagră vine după Summitul Biden-Putin, președintele PMP a explicat:

„Este exact tipul de incident de care se teme o lume întreagă. Astăzi nu se poate pune problema unui război direct între marile puteri, dar poate exista o astfel de situație, când se intră într-o spirală a escaladării, datorită unui incident.

În al doilea rând, este problema Crimeei. În legătură cu Peninsula Crimeea, în mod categoric, Federația Rusă se comportă ca și cum ar fi propriul teritoriu, această apartenență a Crimeii este recunoscută numai de statul rus, nimeni altcineva nu are din acest punct de vedere o altă perspectivă.

Activitățile militare în Marea Neagră sunt foarte intense, Federația Rusă are și o zonă de excludere aeriană și navală în această zonă, cu caracter permanent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri