Caută
Close this search box.

Curtea de Apel Piteşti a decis că Secţia Specială nu mai există

Secţia specială

Curtea de Apel Pitești este prima instanță care ia în considerare decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene, în privința Secției Speciale, și a decis că această instituție este desființată.

„În baza art. 2 și art. 19, alineatul (1,) al doilea paragraf TUE, Decizia 2006/928 și Hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (Marea Camera) din 18.05.2021 constată că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, din cadrul Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu este justificată de imperative obiective și verificabile, legate de bună administrare a justiției și nu este însoțită de garanții specifice care să permită, pe de o parte, să se înlăture orice risc ca această secție să fie folosită ca instrument de control politic al activității respectivilor judecători și procurori susceptibil să aducă atingere independenței acestora și, pe de altă parte, să se asigure că respectiva competență poate fi exercitată în privința acestora din urmă, cu respectarea deplină a cerințelor care decurg din articolele 47 și 48, din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene”, a decis Curtea de Apel Pitești, într-o decizie definitivă.

Astfel, instanța a decis că procurorul din partea Secției Speciale trebuie să „își decline competența de soluționare a cauzei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri