Caută
Close this search box.

Cutremur de magnitudinea 4 la Strasbourg, cel mai puternic resimţit în oraş, cauzat de o activitate umană

Un cutremur de magnitudinea 4 a fost resimţit la Strasbourg, cel mai puternic resimţit în acest oraş, la câteva luni după oprirea unui proiect geotermal în nordul oraşului, un seism clasat drept ”indus” de către reţeaua naţională franceză de supraveghere seismică Renass, adică cauzat de o activitate umană, relatează AFP.

Un al doilea cutremur, de magnitudinea 2, potrivit Renass, a fost înregistrat cinci minute mai târziu la nord de Strasbourg, în apropierea comunei La Wantzenau.

Departamentul de Analiză şi Supravegherea Mediului din cadrul Comisariatului Energiei Atomice şi Energiei Alternative (CEA-Dase) a anunţat că primul seism a avut o magnitudine de 4,3 şi epicentrul la nord-vest de Strasbourg.

Numeroase reacţii au apărut pe reţele de socializare.

”A fost cu adevărat puternic de data asta”, a scris pe Twitter unul dintre liderii opoziţiei în Consiliul Municipal, Alain Fontanel.

Un proiect geotermal de adâncime a fost dezvoltat până în decembrie la nord de Strasbourg, în zona comunelor Vendenheim şi Reichstett, care se învecinează cu La Wantzenau.

Prefectura din Bas-Rhin a anunţat la 7 decembrie oprirea dfinitivă a proiectului, după o serie de seisme mai mult sau mai puţin intense, inclusiv unul de magnitudinea 3,5, clasate drept ”induse” de Renass.

Iniţiatorul proiectului, Fonroche Géothermie, a recunoscut că activităţile sale se află la originea anumitor seisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri