Caută
Close this search box.

Dan Barna: Parlamentarii USR PLUS vor participa la vot şi vor vota contra moţiunii de cenzură

dan barna

Dan Barna a precizat că parlamentarii USR PLUS vor fi prezenţi în plenul reunit de mâine şi vor vota împotriva moţiunii de cenzură a PSD, împotriva Guvernului Cîţu.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a anunţat că, atât la nivelul partidului, precum şi al coaliţiei de guvernare, a fost luată decizia ca parlamentarii majorităţii să fie prezenţi la dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură, dar să nu voteze.

„Parlamentarii USR PLUS vor participa la votul moţiunii de cenzură. Vom vota împotriva moţiunii de cenzură. Nu e nici un fel de echivoc aici. Vom fi prezenţi, vom participa fără nici un fel de problemă”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei Biroului Naţional al partidului.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbate şi votează în plenul reunit de mâine, începând cu ora 14.00, moţiunea de cenzură a PSD, la adresa Guvernului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că parlamentarii din coaliţie vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, precizând că are totala convingere că aşa vor sta lucrurile.

„La nivelul coaliţiei şi în partid am luat decizia, la moţiunea de cenzură, să fim prezenţi şi să nu votăm, astfel încât să arătăm lipsa de majoritate şi gratuitatea acestui demers politicianist al PSD”, a afirmat Ludovic Orban marţea trecută, la Parlament, după o şedinţă a Biroului Executiv al PNL.

Premierul Florin Cîţu a precizat că nu se aşteaptă ca vreun parlametar al coaliţiei să voteze moţiunea de cenzură, cu atât mai puţin dintre colegii săi de partid. „În momentul în care votezi cu PSD sau cu AUR nu mai eşti membru PNL”, a adăugat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri