Caută
Close this search box.

Dan Barna: Prin terenul de la Romexpo, statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că, prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenului de la Romexpo, statul român „oferă un cadou de cel puţin” 400 de milioane de euro.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Barna a subliniat că dezvoltarea nu se poate realiza „prin devalizarea statului” şi că statul trebuie să obţină un beneficiu din valorificarea acestui imobil.

Trebuie găsită o soluţie prin care statul să beneficieze de imobilele de care dispune„, a spus Barna, citat de Agerpres.

Transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea CCIR a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate reprezintă „un Moş Crăciun imobiliar”.

Citește și: Dezbateri finale în dosarul Colectiv. Judecătorii anunţă dacă schimbă încadrarea juridică

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri