Fiica lui Aleksei Navalnîi, Daria Navalnîia, a susținut în primul său discurs public că tatăl ei este în închisoare pentru că „nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l”.

„Tatăl meu este în închisoare pentru cuvintele sale, pentru acţiunile şi convingerile sale şi, înainte de toate, pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare otrăvindu-l”, a declarat tânăra de 20 de ani într-un discurs rostit în limba engleză.

Daria Navalnaia a primit, în numele tatălui ei, premiul anual pentru curaj, în cadrul Summitului pentru Drepturile Omului şi Democraţie, desfăşurat săptămâna aceasta la Geneva, scrie EFE, citată de Agerpres. Tânăra a subliniat că tatăl ei doreşte să dedice premiul tuturor deţinuţilor politici din Rusia şi Belarus.

„Mulţi dintre ei se află în situaţii mult mai rele decât mine, pentru că nu sunt la fel de cunoscuţi, dar trebuie să ştie că nu sunt singuri şi trebuie să ne amintim de cei care luptă pentru libertatea noastră”, a citit Daria Navalnaia din scrisoarea trimisă de tatăl său din închisoare când ea se pregătea pentru participarea la summitul de la Geneva.

Daria Navalnaia a declarat că este foarte îngrijorată de „declinul rapid al democraţiei în Rusia” şi a subliniat că, tatăl său, care săptămâna trecută şi-a sărbătorit cea de-a 45-a aniversare, „şi-a consacrat întreaga viaţă luptând împotriva corupţiei, pentru drepturile omului, libertatea de expresie şi alegeri libere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here