Caută
Close this search box.

De ce l-a denunţat Darius Vâlcov pe un stomatolog, după opt ani

darius vâlcov
Mama unei apropiate a lui Darius Vâlcov a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență. Femeia a fost denunțată de Darius Vâlcov, la opt ani de la comiterea faptei.
Tribunalul Olt a pronunțat la finele lunii mai 2021, o prima sentință, într-un dosar de trafic de influență, în care a fost trimisă în judecată Ioana Guşatu, mama unei apropiate a fostului primar al Slatinei, Darius Vâlcov.
Guşatu este acuzată că i-a cerut unui medic stomatolog 2.000 de euro, promițând că va interveni pe lângă Darius Vâlcov, pentru ca firma de construcții a medicului să obțină un contract de reabilitare termică a unor blocuri.
Sentința de condamnare a lui Guşatu scoate la iveală că cel care a denunțat-o pe femeie a fost chiar Darius Vâlcov, care a aflat despre mita cerută în numele său, la opt ani de la comiterea faptei, la un chef la care a participat și medicul stomatolog, care a plătit cei 2.000 de euro.
Datele de la dosar arată că, la începutul lunii decembrie a anului 2012, Ioana Guşatu a mers la un cabinet stomatologic, pentru realizarea unei lucrări dentare.
După tratament, discutând cu pacienta despre anveloparea blocurilor, medicul i-a spus femeii că deține și o firmă de construcții și ar fi interesat să obțînă o lucrare de anvelopare.
„Auzind acest lucru, inculpata s-a oferit să intervină pe lângă primarul municipiului Slatina de la acea vreme, Vâlcov Darius Bogdan, promițând că va obține o lucrare de anvelopare, iar pentru acest lucru solicitând suma de 2000 euro, care constituia, probabil, un avans pentru obținerea lucrării și, după obținerea efectivă a lucrării de anvelopare, inculpata urma să ceară și alte sume de bani”, se arată în datele de la dosar.
Știind că fiica Ioanei Guşatu, despre care presa locală din Olt spune că e Anca Guşatu, „era în partid cu primarul Vâlcov Darius și inculpata i-a dat de înțeles că îl cunoaște și ea foarte bine pe primar”, medicul stomatolog a acceptat să dea mita de 2.000 de euro, conform Ziare.com.
Astfel, a doua zi s-a întâlnit cu Ioana Guşatu, în spatele blocului în care funcționa cabinetul stomatologic, „într-un gang din apropiere, mai ferit, unde era vegetație multă”. Femeia i-a promis medicului că „în aproximativ 2-3 zile rezolvă cu lucrarea de anvelopare și îl va contacta pentru perfectarea actelor”.
Medicul a declarat că, după ce au trecut cele trei zile, a mai așteptat aproximativ o săptămână și, pentru că nu a mai primit nici un semn, a sunat-o pe femeie, dar aceasta nu i-a mai răspuns, iar de atunci nu s-a mai întâlnit cu ea nici măcar întâmplător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri