Caută
Close this search box.

Devansat în sondaje de Opoziţie, Viktor Orban promite bani mai mulţi

ungaria

Premierul suveranist ungar Viktor Orban a evocat o creştere a salariilor şi şi-a reiterat planul de a rambursa impozite familiilor în 2022, în cadrul campaniei sale electorale în vederea alegerilor legislatiove care, pentru prima oară de un deceniu, se anunţă foarte strânse, relatează Reuters.

Orban a promis o rambursare importantă a impozitelor plătite de către familii cu copii – în valoare de peste 550 de miliarde de florinţi (1,59 miliarde de euro) – la începutul anului viitor, în ipoteza în care creşterea economică atinge în acest an 5,5%.

Prins din urmă, în sondaje, de către o uniune formată din formaţiunile de opoziţie, împotriva partidului său, Fidesz, Viktor Orban mizează de-acum pe o redresare economică rapidă, pentru a fi reales anul viitor.

Liderul suveranist – care a promis în ianuarie o scutire de la impozite a persoanelor în vârstă de până la 25 de ani începând de anul viitor – a anunţat că Guvernul urmează să lanseze o consultare naţională, pe tema unei restartări a ecoonomiei, după pandemia covid-19.

”Aş vrea să confirm că (…) vom efectua o creştere a salariului la 200.000 de forinţi pe lună într-una sau mai multe faze”, a anunţat Viktor Orban.

Potrivit unui sondaj realizat luna trecută de grupul de reflecţie Republikon, cursa alegerilor legislative din 2022 ar urma să fie foarte strânsă.

Potrivit acestui sondaj, 32% dintre alegători susţin Fidesz, iar 33% susţin frontul unit la opoziţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri