Caută
Close this search box.

Dimitrie Sturdza și Emanuel de Liechtenstein au intentat proces Agent Green

arthur

Prințul Dimitrie Sturdza și Printul Emanuel de Liechtenstein au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a adus cazul în atenția publică.

Aceștia cer despăgubiri de un milion de euro pentru că asociația s-ar fi referit la împușcarea ilegală a ursului Arthur, cel mai mare din România.

Prințul Dimitrie Sturdza i s-a alăturat Prințului Emanuel de Liechtenstein în acest demers și susține că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

„Despre această vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus că a fost o vânătoare ilegală. Însă Prințul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România.

Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr. Se pare că ursul Arthur a fost împușcat la 300 m distanță de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împușcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui.

Domnul Păun e finanțat din afară, sunt multe țări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urșii noștri acolo.

Cele mai multe ONG-uri sunt finanțate din afară. Să le propunem să ducă urși de la noi din țară în țara care le finanțează. Pe timpul lui Ceaușescu, erau între 4.000 și 6.000 de urși, nu se știe exact, dar acum e sigur că numărul lor s-a dublat. Dacă Uniunea Europeană ne spune că ar fi bine să avem 2.000 – 3.000 de urși, ce facem cu restul de 9.000?

Eu propun să împărțim 1000 la nemți, 800 la francezi etc”, explică Prințul Dimitrie Sturdza, potrivit realitateaoltului.ro.

Reamintim că cel mai mare urs brun din România, Arthur, considerat de vânători un trofeu de aur, a fost vânat în luna aprilie, în pădurile din Covasna, de un prinț din Liechtenstein, care a plătit 7.000 de euro, pentru a-l ucide.

Prințul a primit derogare pentru a vâna legal, însă trebuia să ucidă o ursoaică-problemă, de care localnicii se plângeau că le face pagube în gospodării și nicidecum frumosul exemplar, care nici nu se apropia de casele oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri