Caută
Close this search box.

Dosarul Colectiv, nouă amânare. următorul termen, mâine. Se discută reunirea cauzelor

dosarul Colectiv

La 24 de ore după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis disjungerea cauzei lui Cristian Popescu Piedone de restul cauzelor din Dosarul Colectiv, instanţa discută reunirea cauzelor. Judecătorii au amânat luarea unei decizii pentru mâine.

Procurorul DNA care instrumentează dosarul a spus că partea din dosar referitoare la Piedone nu poate fi disjunsă, conform unei hotărîri referitoare la disjungerea cauzelor, în astfel de dosare, date de Înalta Curte, conform Digi24.

Judecătoarea Adina Preotria Dumitrache, de la Curtea de Apel București, care face parte din completul care dezbate Dosarul Colectiv, a avut o ieșire neobișnuită, în timpul ultimelor discuții, aflate în desfășurare, conform G4Media.

Pe fondul unor rumori declanșate după un conflict între magistrat și procurorul DNA, Dumitrache le-a spus celor prezenți în sala de judecată, răniţi în incendiul de la Colectiv şi rude ale celor morţi: „Ați înnebunit sau ce?! Am și eu limitele mele! Nu îmi dați mie lecții de drept, că știu foarte bine cum să manageriez (sic!) ședința!”.

Ulterior, judecătoarea a suspendat ședința de judecată și a revenit în sală, încercând să pară calmă, conform unor surse participante la proces.

Judecătoarea s-a contrat cu procuroarea DNA, pe motiv că nu se mai justifică prezența reprezentantului parchetului anticorupție în sală, din moment ce partea de dosar instrumentată de DNA (n.red. în care este protagonist Cristian Popescu Piedone) a fost disjunsă.

După reluarea ședinței, judecătoarea nu i-a permis procuroarei DNA să pună concluzii în dosarul cu patronii și cu artificierii. Procuroarea DNA a plecat de la prezidiul acuzării și a spus că se așază în sală, ca orice cetățean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri