Caută
Close this search box.

Dosta Je Bilo, extremiştii sârbi antieuropeni, protocol de colaborare cu AUR

aur

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că a încheiat un protocol de colaborare cu Partidul „Dosta Je Bilo”, din Serbia.

Colaborarea dintre cele două formațiuni a fost stabilită în cadrul primei întâlniri oficiale, care a avut loc vineri, în Serbia, între o delegație parlamentară AUR și președintele „Dosta Je Bilo”, Sașa Radulovici, fost ministru al Economiei în guvernul sârb, până în anul 2013.

„O delegație parlamentară română, compusă din vicepreședintele AUR, deputatul Ringo Dămureanu, președinte al Comisiei pentru Constituționalitate, și senatorii Evdochia Dusia Aelenei și Adrian Gheorghe Catană, a fost primită de Sașa Radulovici, președintele Partidului sârbesc ‘Dosta Je Bilo’, membru al Conservatorilor și Reformistilor Europeni – grupul politic european în care AUR va fi membru peste două săptămâni.

Este prima întâlnire oficială între cele două partide, care se angajează să colaboreze, în vederea susținerii reciproce a minorităților naționale române și sârbe din Serbia și România”, informează un comunicat de presă transmis de filiala AUR Dolj.

În traducere în limba română, „dosta je bilo” înseamnă „destul e destul”.

Potrivit sursei citate, președintele Radulovici a transmis salutul său copreşedintilor AUR Claudiu Târziu și George Simion, și-a exprimat speranța că pe 18 mai AUR va fi membru deplin al ECR și a acceptat invitația de a vizita România.

Întâlnirea a fost mijlocită de președintele Partidului Neamului Românesc, Predrag Balaşevic, și președintele Asociației Culturale a Românilor din Valea Timocului, Zavisa Jurj, se mai arată în comunicat.

Sașa Radulovici este promotor al teoriilor conspirației și antivaccinist convins. În discursurile sale politice, el își acuză adversarii politici de trădare și ci „colaborationism cu ocupanții și colonialiştii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri