Caută
Close this search box.

EURO 2020. A explodat bomba în prima ”finală” a Europenelor. Diavolii roșii distrug campioana!

Încă o ”bombă” în optimile de finală ale EURO 2020. Naţionala de fotbal a Belgiei s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stadionul La Cartuja din Sevilla, într-un meci din optimile de finală.

Golul a fost marcat de belgianul T.Hazard, în min. 42.

Meciul Belgia – Portugalia a avut loc duminică, 27 iunie, de la ora 22:00, la Sevilla, în cadrul optimilor de finală ale turneului final de la EURO 2020. Judecând după valoarea celor două echipe şi după prezenţa în loturile lor a unora dintre cei mai buni jucători ai planetei, acest meci putea fi oricând finala competiţiei.

Nici una dintre cele două reprezentative nu a mai evoluat la acest EURO pe stadionul din capitala Andaluziei, La Cartuja, acolo unde au avut loc partide din cadrul grupei E.

Deşi interesul pentru acest meci adevărat cap de afiş al optimilor, alături de Anglia – Germania, a fost unul uriaş, în tribunele stadionului La Cartuja nu au luat loc decât exact numărul de spectatori înscris în procentul de 25 la sută stabilit de UEFA de comun acord cu autorităţile sanitare iberice. Şi, evident, vor intra numai cei care vor face dovada unui test negativ valabil 72 de ore.

Ce jucători importanţi au lipsit din întâlnirea Belgia – Portugalia

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, este ca şi omologul său lusitan printre cei mai longevivi pe băncile echipelor naţionale, ei conducând şi în urmă cu patru ani, la Europeanul din Franţa, unde Portugalia a devenit campioană. Martinez nu a putut conta în continuare pe Lucas Castagne, accidentat la faţă în primul meci, în Rusia, dar nici pe Chadli, care are motive personale.

De cealaltă parte, Fernando Santos nu îl are la dispoziţie pe mijlocaşul Nuno Mendes, accidentat, însă acest lucru nu i-a stricat prea mult planurile tactice pentru meci, având o misiune grea din a decide cine intră din primul minut şi cine stă pe bancă, atât de echilibrat valoric este lotul lusitanilor.

Acest meci ea fost şi prilejul pentru confruntarea a trei dintre starurile mondiale ale momentului, jucători care prin charisma lor este evident că fac diferenţa dub toate aspectele. Aceştia sunt de Bruyne și Hazard la belgieni, precum şi marele Cristiano Ronaldo la portughezi. Ultimul are 35 de ani, dar are parametrii fizici ai unui jucător cu zece ani mai tânăr.

Cristiano Ronaldo a marcat patru goluri la acest turneu final, reuşind astfel să egaleze recordul de eficacitate la nivelul echipelor naţionale deţinut de iranianul Ali Daei, cu 109 reuşite. Un singur gol marcat de CR7 l-ar transforma în noul lider mondial al golurilor înscrise la o echipa naţională.

Echipele de start în Belgia – Portugalia:
Belgia: Courtois (Real Madrid) – Alderweireld (Tottenham), Vertonghen (Benfica), Vermaelen (Kobe) – Meunier (Dortmund), Witsel (Dortmund), Tielemans (Leicester), T. Hazard (Dortmund) – De Bruyne (Manchester City), Lukaku (Inter), E. Hazard (Real Madrid). Rezerve: Mignolet, Sels, Boyata, Carrasco, Mertens, Denayer, Dendoncker, Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet. Selecţioner: Roberto Martinez.

Portugalia: Rui Patricio (Wolves) – Dalot (AC Milan), Ruben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Guerreiro (Dortmund) – Moutinho (Wolves), Palhinha (Sporting), Renato Sanchez (Lille) – Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Liverpool). Rezerve: Lopes, Rui Silva, Nelson Semedo, Fonte, Andre Silva, Bruno Fernandes, Danilo, Ruben Neves, Pedro Goncalves, Joao Felix, Sergio Oliveira, Nuno Mendes. Selecţioner: Fernando Santos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri