Caută
Close this search box.

EURO 2020. Austria-Macedonia de Nord, meci cu 4 goluri, cu PATRU remarcabile premiere, dar și o gafă colosală, la București!

Avertizați de vreme rea cu 3 minute înainte de start, jucătorii celor două echipe s-au confruntat, în cele din urmă, doar cu o ploaie măruntă.

Austria a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 3-1, în primul meci jucat pe Arena Națională din București în cadrul Euro 2020, altfel spus ediția actujală a turneului final al Campionatelor Europene de fotbal.

E primul succes obținut de austrieci la Europene! O altă premieră: a fost primul meci al Macedoniei de Nord la un turneu final de campionat european (sau mondial)! A treia premieră, cum notam mai sus: am urmărit prima partidă a unui turneu final de campionat european sau mondial în România, respectiv la București. Și, în sfârșit, această a treia premieră notabilă a adus-o și pe a 4-a: am consemnat, prin reușita austriacului Lainer (din min.18), primul gol. marcat pe un stadion românesc la un turneu final de campionat european sau mondial de fotbal.

AUSTRIA – MACEDONIA DE NORD 3-1 (1-1)

Începutul de meci i-a aparținut Austriei. Sabitzer a lansat o diagonală fabuloasă pentru Stefan Lainer. Jucătorul lui Monchengladbach, din colțul careului mic, și-a păstrat sângele rece, finalizând simplu, la lung (18), pentru deschiderea scorului.

Același Sabitzer l-a angajat în careu pe Kaladzic, însă Dimitrievski și-a salvat echipa de această dată (22). Până la pauză, Pandev a restabilit egalitatea. Mijlocașul a înscris primul gol pentru Macedonia de Nord la un turneu final, după 20 de ani de la debutul mijlocașului pe scena internațională.

Dar ce gafă înainte! Portarul Bachmann a ieșit pentru a repara marea eroare comisă de Hinteregger, însă mai rău a făcut, scăpând din brațe balonul (28).

Debutul reprizei secunde a stat sub semnul echilibrului. Nikolov, fost la Viitorul Constanța, a scăpat în flancul drept, „scăriță”, dar Bachmann a fost acolo. Prima șansă din actul secund (63).

Austria s-a desprins pe final. Mai întâi, Alaba i-a pus excepțional mingea pe 6 metri lui Gregoritsch, iar atacantul lui Augsburg n-a iertat, „lat” pentru 2-1.

Ultima lovitură a dat-o Marko Arnautovic. Extrema a tăiat apărarea macedonenilor și a închis tabela la 3-1. Este meciul în care s-au înscris cele mai multe goluri de la Euro până acum!

Pandev, la 37 de ani și 321 de zile, tocmai a devenit al doilea cel mai în vârstă marcator de la Euro, după Ivica Vastica (38 de ani, 257 de zile), care a înscris în meciul Austria – Polonia, scor 1-1, din 2008.

Iată cele mai importante repere ale partidei:

Min. 18: GOL AUSTRIA! Sabitzer il vede perfect pe Lainer si il lanseaza cu o diagonala, fundasul preia si inscrie cu un sut la coltul lung.

Min. 28: GOL MACEDONIA! Alioski paseaza gresit, Hinteregger respinge balonul in adversar, care scapa cu Bachmann! Portarul scapa balonul din maini, iar Pandev profita si inscrie.

Min. 52: Se incing spiritele pe Arena Nationala! Macedoneanul Alioski vede cartonasul galben dupa o intrare dura la austriacul Schlager.

Min. 64: Ocazie Austria! Gregoritsch trimite cu capul din careu, dar Dimitrievski e atent si blocheaza.

Min. 63: Ocazie Macedonia! Sut puternic al lui Nikolov, dar Bachmann a blocat bine! Balonul a ajuns la Pandev, care a incercat o reluare pe sus, dar a trimis peste poarta.

Min. 78: GOL AUSTRIA! David Alaba ii paseaza perfect lui Gregoritsch, care trimite in poarta cu un sut din sase metri.

Min. 88: GOL AUSTRIA! Bejtulai degajeaza gresit balonul, Arnautovic profita de eroare, scapa singur cu portarul si inscrie cu un sut din 10 metri!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri