Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a impus joi o suspendare de un an Federaţiei române de haltere ”din cauza mai multor cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping”, sancţiune care privează participarea halterofililor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), scrie AFP.

”Sancţiunea dispusă faţă de Federaţia română este motivată de cinci încălcări ale reglementărilor antidoping datând din 2012 şi comise de cinci sportivi diferiţi. Aceste cinci încălcări se bazează pe prezenţa steroizilor anabolizanţi”, se arată într-un comunicat al IWF, citat de Agerpres.

”Patru dintre aceste infracţiuni au fost comise de cei patru reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012: Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin şi Roxana Cocoş. Aceste rezultate anormale ale analizelor au fost anunţate în 2019 ca parte a programului de reanaliză al Comitetului Internaţional Olimpic”, se mai arată în comunicat.

Această sancţiune poate fi atacată la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS). IWF a suspendat deja alte trei federaţii din motive similare, Thailanda, Egipt şi Malaezia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here