Caută
Close this search box.

Fonduri de 121 de milioane de lei pentru noul Spital Sinaia, început în anii ’90

Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat, joi, la Ploieşti, că obiectivul de investiţii privind realizarea noului spital de la Sinaia ar urma să beneficieze de fonduri în valoare de 121 milioane lei.

Ministrul a explicat că este vorba despre un proiect început în anii ’90 şi care a fost oprit de-a lungul vremii din diverse motive.

„De câteva zile se află în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii. Avem finanţarea asigurată la acest obiectiv de investiţii”, a declarat Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

Conform acestuia, cel mai probabil în luna iulie acest proiect va fi preluat spre finanţare de Ministerul Dezvoltării cu implementare prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Ministrul a precizat că în judeţul Prahova sunt în implementare prin CNI din bugetul Ministerului Dezvoltării 20 de obiective de investiţii cu o valoare totală de 225 de milioane de lei.

Printre proiectele la nivelul judeţului Prahova „care sunt în curs de promovare” se numără, conform ministrului, proiectul drumului judeţean 102 I Valea Doftanei – Brădet (judeţul Braşov) care ar fi o alternativă la DN 1, în valoare de 480 de milioane de lei şi pentru care există proiect tehnic, urmând a fi scoasă o suprafaţă de teren din fondul forestier pentru realizarea acestuia.

Un alt proiect este cel al drumului Băneşti – Valea Doftanei, care va avea circa 25 de kilometri şi pentru care studiul de fezabilitate este în derulare.

Conform lui Cseke Attila, în mandatul său de ministru la Dezvoltare s-au semnat pe Programul Operaţional Regional proiecte în valoare de 135 de milioane de lei de care beneficiază unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri