Caută
Close this search box.

Fost director al DRDP Craiova, acuzat că a obţinut salarii de peste un milion de lei cu o diplomă falsă de licenţă

legile justiţiei

Bogdan Laurenţiu Bratu, fost director al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru înşelăciune, el fiind acuzat că a folosit la angajare o diplomă falsă de licenţă, obţinând salarii necuvenite de peste un milion de lei.

Procurorii susţin că, în perioada mai 2014 – prezent, Bogdan Bratu a indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (2014 – 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos.

Anchetatorii precizează că diploma de licenţă depusă de fostul director a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16 martie 2016, prin sentinţa penală nr.727, dispusă în dosarul nr.15771/4/2015.

Conform Parchetului General, actele adiţionale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către fostul director.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri