Caută
Close this search box.

Fratele lui Marian Oprişan a prins un contract de sute de mii de lei, bani publici, pentru întreţinerea stadionului din Focşani

marian oprişan

Adrian Oprișan, fratele baronului Marian Oprișan, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, are contract cu CSM (Clubul Sportiv Municipal) 2007 Focşani, pentru lucrări de întreținere a terenurilor de fotbal.

Oprișan a încasat anul trecut 241.888 de lei, pentru lucrările de la cele trei terenuri din Complexul Sportiv Milcovul, din sudul oraşului, dar acesta le primește oricum, sistematic, de cel puțin 15 ani.

Contractele au ieșit la iveală odată cu publicarea de către club, pe site, a cheltuielilor realizate de structura de sport din subordinea Primăriei Focșani, după ce mult timp bugetul clubului a reprezentat un subiect tabu, la care aveau acces doar instituțiile de control ale statului.

La capitolul fotbal, Focşaniul nu este competitiv, are o echipă în Liga a III-a, susținută tot din bani publici, care doi ani la rând a ratat obiectivul fixat de șefii clubului: promocarea în liga a II-a.

Anul acesta s-a clasat pe locul al treilea în grupa ei, după Oţelul Galaţi şi Dacia Unirea Brăila, cele două echipe care au luptat finalmente pentru promovare. CSM 2007 Focşani a pierdut puncte esenţiale în lupta pentru promovare.

După terminarea competiţiei, bugetul clubului a fost tăiat cu un milion de lei – contribuţia Primăriei Focşani, pentru că datele financiare ale acestuia şi contractele salariaţilor nu au fost făcute publice.

Disputa are conotaţii politice. Clubul a fost până acum controlat de PSD şi de primarul Cristi Misăilă, PSD-ist. Cei care au blocat bugetul CSM 2007 Focşani acum au fost consilierii noii majorităţi PNL – USRPlus. De aceea, acum clubul a publicat aceste date: pentru a primi până la urmă finanţarea din bani publici.

Pentru cei 50.000 de euro încasați pe lucrările de întreținere, Adrian Oprișan, prin firma sa, Gama Verde, a avut de realizat tăierea gazonului de pe cele trei terenuri din complexul sportiv, tratamente antiparazitare, erbicidare, supraînsămânţare, drenarea terenului de joc, fertilizarea suprafeței, lucrări care se desfășoară primăvara, când competițiile sunt în toi.

Din acest punct de vedere, a existat și o supărare a antrenorilor de fotbal, care au fost nevoiți să-și trimită echipele pe alte terenuri, pentru a proteja suprafața pe care se intervine anual.

Și pentru anul 2021, se pregătea un contract pentru această firmă, aproximativ de aceeași valoare, doar că prin legea bugetului nu s-au asigurat încă sumele pentru această activitate.

Firma lui Adrian Oprișan este cea care a dat câteva rateuri răsunătoare: gazonul pe stadionul Național, în anul 2003 și de pe Arena Națională în anul 2011.

În 2003, echipa națională a României a fost nevoită să dispute umilitorul meci cu Danemarca, pierdut de tricolori cu 5-2, pe o suprafață de joc plină de nisip, din cauză că firma lui Adrian Oprișan, căreia i s-a încredințat refacerea gazonului, și-a bătut joc de lucrare.

În anul 2011, chiar la inaugurarea Atenei Naționale, gazonul s-a deteriorat chiar de la primul antrenament al tricolorilor, iar meciul cu Franța, încheiat la egalitate, 0-0, a avut de suferit în această privință, dându-se vina pe căldura excesivă din perioada montării gazonului, care nu a avut timp să se maturizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri