Caută
Close this search box.

Gabriel Mutu, fostul primar PSD de la Sectorul 6, a dat bani grei la RTV şi Antena 3

gabriel mutu

În 2019 și 2020, fosta administrație a Sectorului 6, sub conducerea lui Gabriel Mutu, a încheiat contracte cu presa în valoare de peste 340 mii de lei. Toți banii au ajuns la România TV și Antena 3.

Romaniatv.net și Economica.net au publicat, în schimbul celor 120 de mii de lei, 14 articole despre Administrația Școlilor Sector 6, la prețul de 8.500 lei/articol. Specialiști media consultați de Buletin de București au spus că este mult peste prețul pieței, care e în jur de 1.500 – 2.000 lei.

„Veşti bune pentru elevii din sectorul 6. Gabriel Mutu a inaugurat cel mai modern bazin de înot din Bucureşti”

„Şcoala gimnazială „SF. TREIME” din Sectorul 6, cea mai modernă unitate de învăţământ din Capitală”

„Primul amfiteatru construit în aer liber, în incinta unei unităţi de învăţământ din Sectorul 6

Așa se intitulează titlurile a trei articole publicate în 2020, pe site-ul România TV, despre activitatea Administrației Școlilor Sector 6. În total, Romania TV și Economica.net au publicat 14 articole și au primit, din bani publici, 120 mii de lei. Aproximativ 8.500 de lei pentru un articol care este de fapt o preluare de comunicat de presă.

Conform unor specialiști media consultați de Buletin de București, prețul pieței, pentru o preluare de comunicat sau un advertorial marcat cu P, ar fi de fapt mult mai mic decât cel plătit de Gabriel Mutu.

Pe economica.net, valoarea maximă ajunge la 400 de euro, adică 2.000 de lei, iar pe romaniatv.net 300 de euro, adică 1.500 de lei. În schimb, fostul primar a plătit 8.500 de lei.

Totodată, specialiștii media ne-au spus că mai există o politică de preț cu taxă suplimentară de 100%, dacă e publicitate politică. „În caz că au aplicat-o (sunt puțini publishers care mai fac asta) atunci s-ar dubla ce am spus mai sus, dar nu ar ajunge niciodată la 1700 € per articol.”

Cele două contracte au fost finalizate în timpul fostei administrații Gabriel Mutu, cu RomaniaTV.net (RTV Properties Management SRL), pentru „comunicare online referitoare la activitatea desfășurată de Administrația Școlilor Sector 6”.

Unul dintre ele a încetat pe 25 septembrie, chiar cu două zile înainte de alegerile locale. Spre deosebire de Administrația Școlilor, România TV ne-a zis că au fost publicate cel puțin 20 de materiale pe parcursul anului 2020.

În aceeași perioadă, fostul edil a avut mai multe intervenții în direct la România TV. Există vreo legătură între acestea și contractele menționate mai sus? Răspunsul: nu există.

Alți 136 de mii de lei au ajuns tot la șeful Romania TV, însă prin Ridzone Creative SRL. Firma este condusă de Gheorghe Catrinel Maria şi Alexandru Mircea Zamfirescu. Gheorghe Catrinel deține licența pentru postul de televiziune România TV.

Firma lui a prestat servicii de concepție, producție și difuzare de material video, editare grafică, editare sunet și imagine, referitor la activitatea desfășurată de Administrația Școlilor Sector 6.

Postul de televiziune România TV a afișat șase astfel de filmulețe pentru 136 de mii de lei; 22.6 mii de lei pentru un singur video. Ele durează în jur de un minut și jumătate. Gabriel Mutu este prezent în toate. Ca partidul unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri