Caută
Close this search box.

Garda de Mediu, în control la Primăria Sectorului 1 şi la Romprest

romprest

Garda Naţională de Mediu este în prezent în control la Primăria Sectorului 1 şi la operatorul de salubritate pentru a stabili încălcări ale legislaţiei şi obligaţiile de mediu care revin fiecărui actor în parte, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Tanczos Barna s-a întâlnit luni cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi cu operatorul de salubritate Romprest, iar tema de discuţie a fost situaţia colectării, sortării şi depozitării deşeurilor populaţiei din Sectorul 1 al Capitalei.

„Cele două întâlniri la care am participat astăzi (luni, n.r.) se traduc nu doar într-un blocaj în teren, dar şi într-un blocaj în dialogul celor două entităţi. Le-am transmis tuturor participanţilor ceea ce spun deja de atâtea zile şi anume că legea prevede obligaţii clare, fără echivoc, atât pentru autoritatea locală, cât şi pentru prestatorul de servicii de salubritate.

Aceştia, împreună, au obligaţia să asigure serviciile de colectare, sortare şi depozitare a deşeurilor pentru evitarea oricărui risc ecologic. Tocmai de aceea, Garda Naţională de Mediu este în prezent în control atât la Primăria Sectorului 1, cât şi la operatorul de salubritate pentru a stabili încălcări ale legislaţiei şi obligaţiile de mediu care revin fiecărui actor în parte”, a declarat ministrul Mediului, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit sursei citate, diferendele juridice între cele două entităţi, dublate şi de lipsa dialogului, nu au voie să se răsfrângă asupra mediului şi asupra populaţiei plătitoare pentru aceste servicii.

„Acestea trebuie lămurite între cele două entităţi, dar pe fundalul unui flux continuu al colectării, exact aşa cum legea îi obligă. Nu în ultimul rând, cele 6 sectoare ale Capitalei, împreună cu Primăria Generală, trebuie să găsească urgent soluţii pentru tratarea şi depozitarea deşeurilor din capitală şi să urgenteze elaborarea sistemului integrat de management al deşeurilor pentru ca Bucureştiul să nu intre într-un impas ecologic”, a subliniat Barna Tanczos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri