Caută
Close this search box.

Guvernul va da bani oamenilor afectaţi de inundaţii

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, faptul că toate persoanele care au rămas fără case în urma inundaţiilor din ultimele zile vor primi ajutoare.

Şşeful Guvernului a spus că vom avea o hotărâre de guvern ce va simplifica acordarea banilor, iar el va merge pe teren pentru a se asigura că ajutoarele ajung la cei care au nevoie de ele.

„Anunţ acum o Hotărâre de Guvern pentru a ne asigura că ajutoarele de urgență ajung rapid la persoanele care au nevoie. Vom da o Hotărâre de Guvern care să instituie o derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgență.

Această hotărâre stabilește sume fixe, în funcție de gradul de afectare a gospodăriilor. Comisia de evaluare a pagubelor din prefecturi face evaluarea în teren, întocmește liste, listele se depun, se centralizează și se trimit ministerului, apoi se aprobă ajutorul final.

Este o procedură care a fost și anul trecut, a expirat în decembrie și doar o prelungim acum și o lăsăm pentru tot restul anului, simplificăm lucrurile practic”, a explicat premierul Cîţu.

„Anul trecut, cuantumul a fost de 4.000 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 75%:

– 2.000 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 50%-75%.

– 1.500 de lei pentru familiile cu gospodăriile afectate în proporție de 25%-50%.

– 5.000 lei suplimentar familiilor persoanelor decedate. Acestea sunt sumele de la care pornim”, a anunţat, duminică,Florin Cîțu, într-o şedinţă de urgenţă cu prefecţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri