Judecătorul de la Curtea de Apel Pitești care a decis că Secția Specială este desființată e cercetat disciplinar, de Inspecția Judiciară.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că este îngrijorător acest caz.

Pe 7 iunie, Curtea de Apel Pitești a decis că Secția specială nu mai poate funcționa, în urma hotărârii pronunțate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Decizia a fost pronunțată în premieră pentru o instanță din România.

Cel care a pronunțat decizia este judecătorul Costin Andrei Stancu. Ulterior, Inspecția Judiciară s-a sesizat în cazul acestuia. Stelian Ion califică drept îngrijorător faptul că judecătorul de la Curtea de Apel Pitești este cercetat de Inspecția Judiciară, după ce a decis că existența Secției Speciale nu ar fi justificată.

”E îngrijorător, pentru că tot în decizia CJUE se făcea trimitere la momentul în care conducerea Inspecției Judiciare a fost numită prin OUG și era criticat foarte ferm acest moment. Iată, acea conducere, care este și conducerea actuală, care a fost la un moment dat numită politic, prin acea Ordonanță de Urgență, prin prelungirea mandatului, ne oferă astfel de exemple”, a declarat ministrul Justiției.

El îi îndeamnă pe judecători să nu se lase intimidați, declarându-se convins că vor avea câştig de cauză.

”Observăm câteva lucruri. Unii magistrați care au avut curaj, fermitate și au considerat că merită să ia atitudine, în perioada 2017-2019, când s-au dus acele bătălii în care s-au forțat foarte mult legile justiției, s-au modificat în mod negativ aceste legi, acei judecători s-au ales cu dosare disciplinare.

De asemenea, judecătorii care au îndrăznit să sesizeze CJUE, în urma sesizării lor pronunțându-se această decizie a CJUE despre care vorbim, la fel, au dosare disciplinare. Acum, mai nou, vedem că și judecătorul care a dat acea soluție este cercetat disciplinar.

Este îngrijorător lucrul acesta și e foarte important să dăm mesajul către judecători să nu fie intimidați de absolut nici un astfel de gest. Sunt convins că vor avea câștig de cauză, în cele din urmă, dar trebuie să-și păstreze fermitatea și independența”, a afirmat Stelian Ion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here