Caută
Close this search box.

Ionuţ Nedelcearu a refuzat să îngenunchieze pentru „Black Lives Matter”, dar nu e rasist

ionuţ nedelcearu

Atitudinea lui Ionuț Nedelcearu, unul dintre cei doi fotbaliști români care a refuzat să îngenuncheze în meciul cu Anglia, este lăudabilă şi intelectualizată. El explică de ce nu a îngenunchiat, la începutul meciului cu Anglia.

„Este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, spune Nedelcearu.

Atacat și făcut în toate felurile pe rețelele de socializare, jucătorul român a explicat gestul său, prin care a refuzat să susțînă mișcarea Black Lives Matter, conform Ziare.com.

„Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre.

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a scris Nedelcearu, pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri