Caută
Close this search box.

ÎPS Teodosie, nouă declaraţie scandaloasă: „La noi lumina vine, la catolici nu!”

îps teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat că doar la ortodocși vine lumina, iar aghiazma se păstrează proaspătă, pe când la româno-catolici nu. Preotul catolic Francisc Doboș nu a întârziat să răspundă afirmațiilor sale controversate.

„Nu ai cum să nu-l iubești”, a spus Francisc Doboș. Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat la „interviurile lui Cristoiu” de ce catolicii tind spre modernizare, moment în care preotul a răspuns că își doresc să se deosebească de ortodocși.

„Sunt cu aggiornamento. Biserica romano-catolică a renunțat la tradiția primară, dar am fost una. Ei au fost ortodocși. Au ieșit dintre noi ca să se deosebească de noi. Sigur, au luat alte practici, alte învățături, dar iată, noi avem un semn de la Dumnezeu, la noi lumina vine, la ei nu vine. La noi aghiazma este proaspătă și peste 10-20 de ani, la ei nu este”, a răspuns ÎPS Teodosie.

„Este de o candoare și de o simpatie debordantă atunci când se referă la catolici: pişcotari fără lumină, cu aghiazmă învechită și cu Duhul Sfânt cam rătăcit.

Nu ai cum să nu-l iubești. Păcat că Patriarhia Română a fost cam aspră cu Sfinția Sa”, i-a răspuns preotul catolic Francisc Doboș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri