Caută
Close this search box.

Irina Tănase tânjeşte la greu după vremurile când Liviu Dragnea era la putere

Irina Tănase

Irina Tănase a susținut la Antena 3 că a primit amenințări, după condamnarea fostului preşedinte al PSD, și că i-a fost frică să iasă din casă timp de o lună.

„Nu aș vrea să vă dau un exemplu, pentru că la un moment dat a afirmat el o chestie legată de asta, într-o emisiune, și lumea s-a grăbit să ia în glumă. Au fost foarte multe astfel de momente, foarte multe amenințări și pentru el, și pentru familia lui, pentru copii.

A fost o perioadă în care eu primeam atât de multe amenințări, încât mi-a fost frică să ies din casă. Cred că o lună de zile. Erau diverse amenințări de la orice nivel, inclusiv cu atentat la sănătatea, la integritatea personală. Amenințări directe”, a declarat Tănase, la Antena 3.

„A existat un domn jurnalist care a făcut publică adresa la care locuiam la acel moment, instigând oamenii să între peste noi în casă, și nu s-a întâmplat nimic. Așa că, în momentul în care vezi că nu se întâmplă nimic, renunți. Încercăm să ne protejăm cât puteam”, a mai spus Tănase.

Ea a dat detalii și despre viața lui Dragnea după gratii.

”Nu, nu este bine, este în continuare în pușcărie, în continuare cu probleme de sănătate netratate. Încearcă să ajungă sănătos afară, acasă. Asta este ce face Liviu Dragnea. A avut un tratament diferit față de ceilalți deținuți întotdeauna, dar diferit nu în sensul pozitiv”, a declarat Tănase.

Ea a povestit că Dragnea stă în celulă cu încă trei domni, iar ”problema cea mai mare este lipsa de lumină și faptul că stau între betoane”.

”În sistemul penitenciar, ultima grijă este bunăstarea deținutului, pe nimeni nu interesează chestia asta acolo. (…) Un aspect esențial ar fi acela că toată lumea trebuie să înțeleagă că acești oameni sunt acolo pentru că sunt privați de libertate, ei nu sunt duși acolo spre a fi exterminați, ei nu sunt duși acolo pentru a fi torturați, chinuiți, pedeapsa lor este de privare de libertate. Condițiile sunt rele și mai rele sunt abuzurile, care în cazul nostru au fost și publice”, a mai declarat Irina Tănase.

Folosind pluralul, Irina Tănase a povestit că ”noi am avut și un proces”, legat de faptul că Dragnea a vrut să își facă un RMN pe banii săi, nu pe cei ai Casei de Asigurări de Sănătate, ”pentru că își permite” și vrea să plătească, însă până a primit acest drept a durat jumătate de an. Ea susține că timp de șase luni Dragnea a stat 23 de ore pe zi în cameră, fără a primi tratament.

”Noi am avut și un proces și am câștigat în instanță că dreptul lui la sănătate a fost încălcat”, a povestit ea.

Întrebată cine i-a aplicat fostului președinte al Camerei Deputaților tratamentele pe care le descrie, Irina Tănase a răspuns: ”În cazul lui nu se întâmplă nimic la decizia personalului din penitenciar. Întotdeauna mai sus. Ordinul de la cine, nu știu, dar așa era ordinul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri