Caută
Close this search box.

Kim Jong-un a slăbit. Anul trecut avea 140 de kilograme

kim jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat tonul la și mai multe speculații, cu privire la sănătatea lui, pentru că fotografiile recente arată că a slăbit.

Kim – un personaj care a atras interesul global de când a devenit liderul țării, în urmă cu aproape un deceniu – arată vizibil mai slab în imaginile publicate sâmbătă de mass-media de stat, potrivit agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud, citată de The Guardian.

NK News, care a analizat fotografiile lui Kim făcute la sfârșitul săptămânii trecute – prima sa apariție publică în decurs de o lună – a apreciat că acesta pare să fi pierdut multe kilograme. Site-ul din Seul a publicat detalii din fotografii cu Kim, care ar avea 37 de ani, în care se vede că și-a strâns cureaua ceasului său preferat, în valoare de 12.000 de dolari.

În aceste imagini se vede că încheietura mâinii stângi este considerabil mai subțire decât în ​​imagini similare realizate în noiembrie 2020 și în martie anul acesta.

Kim, care este un fumător înrăit, al cărui tată, Kim Jong-il, a murit din cauza unui presupus atac de cord în decembrie 2011, s-ar fi luptat cu probleme de sănătate din cauza greutății și al stilului său de viață, spun analiștii.

Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a transmis parlamentarilor anul trecut că apreciază că liderul din nord ar cântări 140 kg, îngrășându-se cam cu 6-7 kg pe an, de la venirea la putere, la sfârșitul anului 2011.

Din materialul publicat de site-ul sud coreean nu rezultă dacă scăderea în greutate este cauzată de boală sau de decizia conștientă a lui Kim de a slăbi.

Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți imaginea. Țara se luptă cu o lipsă de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China pe timpul pandemiei, o serie de dezastre naturale și sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele nucleare desfășurate de Coreea de Nord.

Sănătatea lui Kim este o sursă frecventă de speculații. În 2014, a dispărut din atenția publică aproape șase săptămâni, după care a apărut cu un baston. După câteva zile serviciile secrete din Coreea de Sud au spus că suferise o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unui chist de la gleznă.

În primăvara anului trecut au apărut zvonuri că a suferit o operație pe cord și chiar că ar fi murit. Însă cea mai plauzibilă ipoteză este că liderul nord coreean s-a izolat timp de câteva săptămâni împreună cu familia, de teama COVID. El a apărut în public după aproximativ 3 săptămâni, într-o stare bună de sănătate.

Coreea de Nord continuă să afirme că nu a avut niciun caz de coronavirus după închiderea frontierelor sale cu China și Rusia și suspendarea călătoriilor aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri