Caută
Close this search box.

Kim Jong-un s-a ascuţit ca lupta de clasă

kim jong-un

Lumea din Coreea de Nord este devastată de aparenta pierdere în greutate a dictatorului Kim Jong-Un, transmite presa de stat din țara asiatică. Presa de stat nord-coreeană a difuzat declarațiile unor rezidenți din Phenian, care spun că sunt devastați de cât de slab a ajuns Kim, relatează Reuters.

Comentariile difuzate de presa de stat a regimului dictatorial nord-coreean vin după ce mai mulți analiști occidentali au comentat la începutul lunii iunie, cu privire la aparenta pierdere în greutate a lui Kim.

„Să-l vedem pe respectatul secretar general arătând atât de slab ne frânge inimile”, spune un bărbat, intervievat de presa de stat nord-coreeană. „Toți cei cu care am vorbit spun că le-au dat lacrimile”, a adăugat el.

În clipul video, care nu a putut fi verificat de nicio sursă media credibilă, rezidenții din capitala nord-coreeană privesc la un ecran care arată un concert vizionat de Kim și alți oficiali din Partidul Muncitorilor din Coreea.

Anul trecut, starea de sănătate a lui Kim a generat speculații în presa occidentală, existând informații conform cărora dictatorul nord-coreean ar fi murit în timpul unei operații. Ulterior, acestea s-au dovedit false, iar Kim a reapărut în public, conform Digi24.

Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a transmis parlamentarilor anul trecut că apreciază că liderul din nord ar cântări 140 kg, îngrășându-se cam cu 6-7 kg pe an, de la venirea la putere, la sfârșitul anului 2011.

Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească, pentru a-și îmbunătăți imaginea. Țara se luptă cu o lipsă de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China pe timpul pandemiei, o serie de dezastre naturale și sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele nucleare desfășurate de Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri