Klaus Iohannis, seful statului, împlinește 62 de ani.

Președintele Klaus Iohannis își serbează ziua de naștere pe 13 iunie

Președintele si-a petrecut ziua de naștere ferit de ochii lumii, în familie.

Președintele Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. Părinții săi, Susanne și Gustav Heinz Johannis, au plecat din România în anul 1992, alături de sora președintelui, și în prezent trăiesc în Würzburg, în Bavaria (Germania). Klaus Iohannis este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Acesta este al șaptelea an în care Klaus Iohannis își sărbătorește ziua de naștere în calitate de șef al statului.

Președintele a intrat în politică în anul 1990, când a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

În anul 2000, Klaus Iohannis ea fost ales primar al municipiului Sibiu din partea FDGR, obținând peste 70% din voturile cetățenilor. A avut, în total, patru mandate de primar al Sibiului.

Klaus Iohannis a intrat în „politica mare”, în anul 2009, când a fost la un pas să ajungă prim-ministru al României. În 2013 a devenit membru al PNL, iar un an mai târziu a fost ales președinte al României. În urma alegerilor din 2019, Iohannis a obținut al doilea mandat de șef al statului.

În limitele competențelor constituționale, voi face tot ceea ce stă în puterile mele pentru ca România europeană, modernă și puternică, visul unor întregi generații pentru care românii au ridicat baricade în decembrie `89 și proiectul pentru care au ieșit de nenumărate ori în stradă și la vot, să devină realitate”, spunea Klaus Ionannis, în decembrie 2019, la 30 de ani de la Revoluția din 1989, în cadrul ceremoniei în care a depus jurământul de învestitură pentru cel de-al doilea mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here