Caută
Close this search box.

Mamele românce pot să alăpteze în public. Primesc amenzi cei ce nu le lasă

Interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spațiul public sau evacuarea din spațiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenție, prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege privind alăptarea în spațiile publice, adoptat cu 279 de voturi „pentru” și o abținere, are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum și combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor.

De asemenea, se propune reglementarea regimului sancționator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni, în spațiul public.

Potrivit proiectului, constituie contravenții: evacuarea dintr-un spațiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spațiu și care alăptează un copil; interzicerea în orice mod a alăptării în spațiile publice a unui copil; refuzul furnizării de servicii unei persoane, pentru că alăptează un copil, în condițiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contravențiile prevăzute de proiectul de lege se sancționează cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei, dacă fapta este săvârșită de o persoană fizică, și de la 1.000 de lei la 2.000 de lei, dacă fapta este săvârșită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri