Caută
Close this search box.

Managerii estimează o creştere a activităţilor din construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii, în următoarele trei luni

Sectoarele construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere a activităţii, în următoarele trei luni, în timp ce numărul de salariaţi în aceleaşi domenii va consemna o majorare moderată, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform datelor oficiale, în industria prelucrătoare, ancheta de conjunctură din luna iunie 2021 relevă faptul că managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). În această marjă, activitatea de fabricare a băuturilor va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural +66%), iar referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, cu un sold conjunctural de +1% pe total industrie prelucrătoare.

În cazul preţurilor, pe acest segment se prognozează un sold conjunctural de plus 18%, în următoarele trei luni.

În construcţii, estimările arată o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +25%), respectiv un sold conjunctural de plus 10% la numărul de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +36%).

Potrivit sursei citate, în sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +22%), un volum al comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale în trend crescător (sold conjunctural +14%), respectiv o majorare moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

De asemenea, managerii societăţilor comerciale sunt de părere că preţurile de vânzare cu amănuntul vor consemna un sold conjunctural de plus 28%.

Estimările din luna iunie 2021 evidenţiază că, pe segmentul cererii de servicii (cifra de afaceri), se va înregistra o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%). Totodată, la numărul de salariaţi va exista un sold conjunctural pozitiv (+7%).

Citește și: Sănătate scumpă în țară săracă

Estimările managerilor arată că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri