Caută
Close this search box.

Medicul Cristian Oancea afirmă că pandemia de coronavirus a trecut: Vor urma replici, dar nu la fel de puternice

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat că pandemia de coronavirus a trecut, iar acest lucru urmează să fie anunţat oficial şi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Totuși, vom mai auzi de SARS-CoV-2 încă vreo 10 – 12 ani, căci vor mai fi valuri de infectări, dar nu la fel de mari precum cele de până acum, a mai spus medicul.

Pandemia a trecut. Vor mai urma şi alte replici, dar nu o să fie la fel de puternice ca cele de până acum. Dar pentru a evita această loterie a virusului, mai bine să fiţi vaccinaţi! Mai bine previi, decât să ajungi la spital. Avem un vaccin eficient care ajută să nu se facă boala. Ce a fost greu s-a încheiat. (…) Se va mai vorbi de SARS-CoV-2 încă 10-12 ani. Replicile nu vor mai fi puternice, pentru că avem şi vaccinarea, o să apară şi aceste terapii curative pentru SARS Cov- 2”, a declarat Cristian Oancea, citat de Adevărul.

Medicul a avertizat că revenirea la normalitate trebuie să se producă gradual: „Trebuie să învăţăm din acest an de umbră care efectiv ne-a cotropit pe toţi. Dacă uităm istoria, riscăm să o repetăm. Şi atunci o să fie tragic”.

Totodată, Oancea a îndemnat la respectarea în continuare a unor reguli simple, care contribuie la prevenirea și a altor boli: „Când suntem răciţi, să rămânem acasă două-trei zile. Dacă totuşi ieşim, să purtăm mască. Vedeţi, purtatul măşti a dus la scăderea numărului de alergici. E un fapt pozitiv. Trebuie să ne dezinfectăm mâinile, să ne spălăm pe mâini, să avem o igienă corporală adecvată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri