Caută
Close this search box.

Nela Ignatenko, condamnată în Dosarul Ferma Băneasa, a fost prinsă în Belgia

nela ignatenko

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, în Dosarul Ferma Băneasa, dispărută de la domiciliu și dată în urmărire internațională, a fost prinsă în Belgia încă din luna martie a acestui an, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Acum, femeia se luptă în instanță să nu fie predată în România. Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu) a fost consilier guvernamental, pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit DNA, ea ar fi început demersurile pentru obținerea de către Paul Lambrino a terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului, din Snagov, de peste 46 de hectare, o pretinsă moștenire din partea bunicului său, regele Carol al II-lea.

”Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia.

Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta.

În schimb, inculpata Păvăloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, arăta DNA, într-un comunicat din 2016.

Nela Ignatenko este soția ”contelui Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el, potrivit europalibera.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri