Caută
Close this search box.

Numirea politică a lui Lucian Netejoru ar putea anula activitatea Inspecţiei Judiciare, din mandatul său

inspecţia judiciară

Inspecția Judiciară (IJ), folosită de Regimul Dragnea drept măciucă pentru magistrații incomozi, care și-a continuat această practică și după condamnarea fostului lider PSD, s-ar putea trezi cu întreaga activitate din ultimii ani anulată.

Aceasta este o consecință a deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) care a stabilit că numirea interimară a inspectorului-șef Lucian Netejoru, în septembrie 2018, a fost una politică și încalcă tratatul Uniunii Europene.

Chiar dacă în mai 2019 Lucian Netejoru a fost numit pentru un nou mandat, în fruntea IJ, în opinia mai multor magistrați, toate actele și numirile în funcții din acea perioadă, semnate de către Netejoru, au devenit nule, asemenea unui efect de domino.

Instanțele din țară urmează să se pronunțe asupra acestui aspect, după ce au fost sesizate exact pe această speță, și anume nulitatea acțiunilor IJ, ce decurg din numirea nelegală a lui Netejoru în fruntea instituției.

„Toate acțiunile IJ au fost declanșate în baza unui regulament aprobat prin ordin de către inspectorul-șef, inspector ce a fost numit nelegal potrivit CJUE. Și tot în aceeași perioadă s-au organizat niște concursuri, de către acest inspector-șef numit nelegal. Prin urmare, acele concursuri, asemeni unui domino, dacă inspectorul șef a fost numit nelegal, este logic ca tot ceea ce a făcut el să fie anulat.

Asta înseamnă concursurile cu privire la inspectorii de atunci, că acțiunile făcute de acești inspectori să cadă, după principiul dominoului. Dacă aceste acțiuni nu sunt revocate, ele vor fi anulate de instanțe. Deja sunt mai multe acțiuni în instanță, prin care se solicită acest lucru.

Este o singură soluție: tot ceea ce s-a făcut nelegal va trebui anulat. Inspecția se află acum într-o mare problemă, însă acestea sunt rezultatele parti-prix-ului cu clasa politică. La un moment dat, în loc să fie reprezentanţii sistemului judiciar, unii au decis să accepte aceste numiri politice. Este o palmă și o lecție în același timp, pentru justiție română”, este de părere judecătorul Cristi Danileț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri