Caută
Close this search box.

Orban declară că pensiile speciale nu sunt în plată

eliminarea pensiilor speciale

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că nu s-a ajuns la un acord în coaliţia de guvernare privind pensiile şi a adăugat că se lucrează la un proiect referitor la toate categoriile de pensii speciale – ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri.

„Nu s-a discutat (despre pensii – n.r.). (…) Deocamdată nu am ajuns la un acord în coaliţie cu privire la un punct de vedere. Când vom ajunge la un acord, vom anunţa punctul de vedere comun”, a declarat Orban la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie despre pensiile speciale ale primarilor, el a răspuns că nu, adăugând că se lucrează la un proiect.

„Deci nu sunt în plată pensiile speciale. Noi lucrăm la un proiect de lege care vizează toate categoriile de pensii – ocupaţionale, indemnizaţii de diferite tipuri.

Deocamdată nu este o presiune legată de pensiile speciale, pentru că ele nu sunt în plată. (…) Evident că este o dezbatere, pregătim, numai că nu este un lucru simplu, pentru că trebuie să facem analiza tuturor hotărârilor Curţii Constituţionale, să vedem exact spaţiul pe care îl avem pentru fiecare categorie de pensie specială, astfel încât să venim cu o soluţie care să stea în picioare şi care să reziste unui control constituţional”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

El a menţionat că proiectul ar putea fi gata până la finele anului: „Cred că da. În mod normal noi lucrăm”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri