Poliția Dolj a anunțat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti, de către arheologii care lucrează în zonă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Dolj, poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat în urma unei postări pe o reţea de socializare, conform căreia, în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti, au fost descoperite mai multe gropi, în care se află osemnite.

Poliţiştii spun că în satul Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic, cu ocazia lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind făcute mai multe săpături arheologice, de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică emisă de Ministerul Culturii.

Sursa citată menţionează că în situl arheologic, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi sunt oseminte.

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here