Caută
Close this search box.

Parlamentul a votat revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber

renate weber

Update Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 ‘împotrivă’, iar un parlamentar nu a votat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că a fost convocat plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului pentru a se dezbate revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

UDMR ar urma să propună Avocatul Poporului în cazul revocării lui Renate Weber, după ce liderii coaliţiei au ajuns la un acord pe această temă, au declarat pentru News.ro surse politice.

Comisiile juridice ale Parlamentul au emis un raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului,Renate Weber. Raportul va fi înaintat plenului reunit, spre dezbatere şi adoptare.

„Cu majoritate de voturi în comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost aprobată cererea de revocare a Avocatului Poporului care va fi înaintată spre dezbatere şi vot final plenului reunit”, a afirmat preşedinta comisiei juridice a Senatului Iuliana Scântei, la şedinţa de miercuri a comisiilor reunite.

În schimb, vicepreşedintele comisiei juridice a Camerei, deputatul PSD Nicuşor Halici a acuzat partidele parlamentare care formează coaliţia de guvernare de dictatură parlamentară, iar votul în comisii nu a fost unul care să respecte procedura parlamentară.

Avocatul Poporului Renate Weber a răspuns, în şedinţa de miercuri a comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, reproşurilor care i se aduc în rapoartele de activitate ale instituţiei pe anii 2019 şi 2020 respinse marţi de Legislativ.

Astfel, ea vorbeşte despre faptul că Avocatul Poporului a întreprins măsuri pentru a încerca să facă ceva lumină în cazul Caracal, cum ar fi solicitări multiple către administraţia locală şi centrală privind aspecte care au vizat sistemul 112 şi felul în care e instruit personalul de acolo, situaţia legată de siguranţa transportatorilor pe rute pe care iau copii sau persoane vulnerabile.

Despre reproşul privind hotărârea Camerei Deputaţilor referitoare la concluziile comisiei de anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi din România, Weber a precizat că documentul este adresat Guvernului şi nu Avocatului Poporului.

Ea a adăugat că hotărârea emisă include informaţiile transmise de Avocatul Poporului, iar agenţiile guvernamentale nu au cum să elaboreze politici publice pentru a preveni şi combate acest fenomen deoarece nu au date, nu ştiu nimic nici despre consumul de droguri, nici despre copiii dispăruţi. Renate Weber a adăugat că a primit mai multe date în acest sens de la organizaţiile guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri