În comunele Bilbor şi Corbu din județul Harghita, viiturile și inundațiile au determinat evacuarea multor localnici.

Pompierii militari şi civili harghiteni continuă să intervină, luni dimineaţă, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din comuna Corbu, unde zeci de gospodării au fost afectate de ape.

După ce ploaia s-a oprit, la lăsarea nopţii, dinspre comuna Bilbor s-a format o viitură pe râul Bistricioara care a înaintat vijelios spre Capu-Corbului.

În jumătate de oră, în albie, nivelul apei a crescut cu doi metri, iar autorităţile au emis avertizări RO-ALERT şi cod roșu de inundaţii.

Pentru zeci de localnici, a fost o bătălie contra-cronometru pentru a-şi salva vieţile, animalele din gospodărie şi bunurile de preţ.

Un sătean a încercat disperat să-şi salveze plugul s-a legat cu lanţurile de un copac în timp ce nivelul apei creştea vertiginos.

Pompierii au intervenit cu utilaje, i-au ajutat şi îndemnat pe oameni să-şi părăsească locuinţele în care au năvălit apele, potrivit TVR.

Unsprezece oameni au fost evacuaţi. În câteva minute, drumul comunal a fost acoperit de ape, iar oamenii au fost nevoiţi să se retragă din calea lor.

Foto: stiriletransilvaniei.ro

Până la ora două, când nivelul apelor Bistricioarei a început să scadă uşor, în localităţile Corbu, Capu Corbului şi Bilbor au fost inundate 10 locuinţe.

Citește și: Bogdan Chirieac vrea ca DNA să o acheteze pe Clotilde Armand

51 de gospodării, zeci de păsări au murit înecate, au fost distruse grădinile de zarzavaturi şi avariate drumuri comunale. Evaluarea pagubelor se va face astăzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here