Caută
Close this search box.

Peste 50 de cazuri de infectare cu coronavirus în România

variante covid

Un număr de 53 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 19.000 de teste, a informat duminică Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.173 teste RT-PCR (3.034 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 9.139 la cerere) şi 7.378 de teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 11 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Un număr de 781 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 161 la terapie intensivă, potrivit GCS. Totodată, 22.231 de persoane se află în carantină la domiciliu şi 39 în carantină instituţionalizată.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că în ultimele 24 de ore au fost raportate 18 decese (16 bărbaţi şi două femei) la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, însă 16 dintre acestea sunt de anul trecut şi din prima jumătate a acestui an, fiind introduse în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătăţii de către Direcţiile de sănătate publică din ţară, în urma verificărilor efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri